rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

Milli Eğitim 120 okulun çatısında güneş enerjisi sistemi kuracak

okul catilarina gunes paneli 2018haberYatırımlar AB tarafından sağanacak 40 milyon avroluk kaynak ile gerçekleşecek

Türkiye Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı üç ilde enerji verimliliği ve güneş elektriği sistem yatırımları için 40 milyon avroluk hibe kaynak sağladı. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre kaynak Avrupa Komisyonu, Türkiye'deki Mülteciler İçin AB Mali Yardım Programı (FRIT) tarafından sağlandı.

Sağlanan kaynak Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin yoğun yaşadığı illerde gerçekleştirilecek yatırımlar için kullanılacak. Proje kapsamında üç ildeki 15 okulda enerji verimliliği çalışmaları gerçekleştirilecek, 120 okulun çatısına ise herbiri 50 kW'lık güneş elektriği sistemi kurulacak.

Kaynak ile bu illerde toplam kurulu güçleri 14 MW olacak üç güneş elektriği santrali de kurulacak. İmza protokolünde konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, Türkiye’de yaklaşık olarak 1 milyonu eğitim çağındaki çocuklar olmak üzere yaklaşık 3 milyon 200 bin Suriyeli sığınmacının bulunduğu bilgisini verdi. Ercan Demirci sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Birçok Avrupa Birliği ülkesinin nüfusundan daha fazla sayıdaki Suriyeli sığınmacıyı biz Türkiye’de misafir ediyoruz.

Bu nüfusu ülkemizde entegre etmek durumundayız. Özellikle çocuklar açısından bizim için son derece önemlidir.” Sağlanan kaynak ile gerçekleşecek yatırımların her yıl 10.694.000 TL'lik enerji tasarrufu sağlayacağı öngörülüyor. Bakanlık FRIT kapsamında ayrıca Suriyeli çocukların mesleki eğitime dâhil olmasını sağlamayı hedefleyen, mesleki eğitim altyapısı geliştirme projesi için de 30 milyon avroluk kaynak daha sağlayacak.

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo