rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

Güneş enerjili ilk tren göreve başladı

gunes enerjili ilk tren 2017haberYenilenebilir enerji kaynaklarının hizmet alanında da kullanılabileceği üzerine çalışmalar yapan Byron Bay adlı şirket, dünyanın ilk güneş enerjisiyle çalışan trenini çalıştırdı.

Byron Bay tarafından üretilen ve gücünü sadece güneşten alan ilk tren göreve başladı.

Dizel motorlu eski bir model üzerine kurulmuş olan tren, Avustralya'nın New South Wales bölgesinde 3 kilometrelik kısa bir rotada göreve başladı.

İçinde bulunan iki dizel motordan biri çıkartılarak yerine elektrik motoru takılan tren, içine yerleştirilen piller sayesinde hareket edebiliyor. Diğer dizel motorun çıkarılma sebebi ise acil durumlar için tutulması.

Gücünü sadece güneşten alan tren, açık havalarda çevre kirliliği oluşturmadan yol alabiliyorken, kapalı havalarda ise dizel motor devreye girerek trenin çalışmasını sağlıyor.

gunes enerjili tren 2017 

Ayrıca elektrik motorlarda aksi bir arızada yedekte bulunan diğer dizel motor devreye girerek yolda kalmalara karşı önlem alınıyor.

Son olarak 77kWh gücündeki pillerle bir gün boyunca durmadan, güneş enerjisiyle çalışabilen ilk tren, hem üzerindeki hem de istasyonda bulunan panellerle güneşten aldığı enerji sayesinde kendini şarj edebiliyor.

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo