rielli kasim banner 1

solarex 400x85

solar storage banner

nextgen banner

Karadeniz'de Petrol Aranmasına Tepki

denizdepetrolarama_sGreenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, Greenpeace Akdeniz'in, Amerikan petrol şirketi Chevron'a Karadeniz'de petrol arama ve çıkarma lisansı verilmesine kaygıyla yaklaştığını belirtti.

 

Greenpeace Akdeniz Kampanyalar Yöneticisi Hilal Atıcı, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası çevre kuruluşuna göre, Karadeniz'in, petrol arama çalışmaları nedeniyle giderek Meksika Körfezi'ne benzer bir kadere sürüklendiğini ileri sürerek, Karadeniz'deki aramaların Meksika Körfezi'ne oranla üç kat daha derinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

''Greenpeace Akdeniz, Amerikan petrol şirketi Chevron'a Karadeniz'de petrol arama ve çıkarma lisansı verilmesine kaygıyla yaklaşıyor'' ifadesine yer veren Atıcı, Karadeniz'de arama yapan şirketlerin, güvenlikten çok, kendi maddi çıkarlarını gözettiği ve Karadeniz'deki balıkçılık, ekosistem veya yerel halkı umursamadığını savundu.

Hükümetin, petrol üretimi yerine, tüketimini azaltmaya yönelik vizyon ve stratejileri, politikalarının odağı yapması gerektiğini ifade eden Atıcı, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

''Hükümet, petrole olan bağımlılığımızı ve bunun yan etkilerini gidermek için çaba harcamalı. Böyle bir politika hem ekonomik olarak faydalıdır (cari açığı azaltmak için) hem de teknolojik liderliği (elektrikli otomobiller, toplu taşıma, verimli motorlar vb.) göğüsleme yarışında olan bir Türkiye için doğru olan tercihtir.''

Pin It

Destekleyenler

Welcome in the demo